نمایشگاه بین المللی ماشین آلات راه سازی معدنی و عمران
نمایشگاه رنگ و رزین و صنایع وابسته
نمایشگاه بین المللی ماشین آلات راه سازی معدنی و عمران
نمایشگاه رنگ و رزین و صنایع وابسته
مــحل تبــلیغـات شمــا
تبــــلیغــات
www.farshim.com
مــحل تبــلیغـات شمــا
تبــــلیغــات
www.farshim.com
مــحل تبــلیغـات شمــا
تبــــلیغــات
www.farshim.com
نرگس مکاری زاده-خبرنگار «خبرجنوب»/ نشست صنعتگران و معدنكاران فعال فارس با استاندار فارس در حالي برگزار شد که تعدادي از فعالان اقتصادي فارس فرصت پيدا كردند مسائل، مشكلات و دغدغههاي خود را با استاندار در ميان بگذارند.
روشن نگهداشتن چراغ صنعت و معدن در وضعیت کنونی معجزه است
به گزارش سرويس اقتصادي «خبرجنوب» در ابتدای این جلسه، رئیس خانه صنعت و معدن استان فارس گفت: روشن نگاه داشتن چراغ کارخانهها و معادن در این وضعیت موجود، یک معجزه است و در این راستا صنعتگران و اهالی معدن فارس کوتاهی نمیکنند.
سهراب شرفی با بیان این که تمامی تلاش ما این است که بخش خصوصی باری برای دولت نباشد گفت: همه صنعتگران و معدنکاران با تمامی وجود برای موفقیت تلاش میکنند و خوشبختانه استاندار و تیم اقتصادی استان بهترین همکاری را در بخش خصوصی صنعت و معدن دارد.
وی بیان كرد: در بخش خصوصی با وجود همه تلاشهای صورت گرفته همچنان با مشکلات ملی و استانی مو اجهایم که از جمله آن، مشکلات ارزی، حمل و نقل کالا، صادرات و واردات به خصوص در حوزه عبور موقت بودن کالاها و بحثهای تعزیراتی است و امیدوارم با تدابیر مقامات ارشد استان و در راس آنها استاندار محترم، بخش عمدهای از این مشکلات حل شود.
بخشنامههاي ناگهاني، بلاي جان صادرات
جمشيدي، مديرعامل آرد خوشه در اين جلسه گفت: بخشنامههاي ناگهاني بانك مركزي باعث اخلال در صادرات و واردات موقت كالا ميشود.
وي با اشاره به صادرات آرد از مجموعه تحت مديريت خود گفت: در حالي كه قرارداد صادرات آرد بستهايم و گندم به عنوان كالاي موقت وارد كشور مي كنيم اما به ناگاه ثبت سفارش گندم ممنوع ميشود و يا با بخشنامه بانك مركزي تغييراتي براي بازگرداندن ارز به كشور به وجود ميآيد كه نياز است در فارس پلي براي ارتباط با بانك مركزي به منظور انتقال اين مشكلات وجود داشته باشد.
براي واردات هم وثيقه ميخواهند!
عماد، مديرعامل شركت موجافزار جنوب نيز با انتقاد از سياستهاي ارزي بانك مركزي گفت: كشور با بحران اقتصادي رو به رو است و بايد سياست هاي متناسب با اين بحران اتخاذ شود.
وي كه كارخانه تحت مديريتش تمامي بلندگوهاي خودروهاي سايپا را توليد ميكند، افزود: واردات قطعات با مشكلات عديدهاي رو به رو شده و از اين كارخانه وثيقه 35 درصدي در قبال ارز تخصیصي ميخواهند كه اين وثيقه بايد پول نقد و يا ملك باشد.
وي تصريح كرد: چنين رفتاري با صنعتگراني كه دو تا سه دهه سابقه فعاليت اقتصادي دارند صحيح نيست و ميتوانند براي ضمانت چك و يا سفته از صنعتگر مطالبه كنند.
شاهرخي، مديرعامل شركت بهساز صنعت هگمتانه كه در زمينه صنعت آسانسور فعال است طي سخنان كوتاهي خواستار راهاندازي كارگروهي تخصصي براي اين صنعت شد و گفت: صنعت آسانسور با جان مردم سر و كار دارد و بايد به مشكلاتش به صورت تخصصي توجه شود.
وي تأكيد كرد: نميتوان مشكلات تمامي رستههاي صنعتي را در يك جلسه حل كرد و بايد هر رسته به صورت جداگانه مشكلات خود را به صورت تخصصي طرح كند.
بخشي از سرمايههاي ملي در حال نابودي
پوركريم، مديرعامل سيمان سفيد استهبان كه از ديگر صنعتگران حاضر در جلسه بود به مشكل حمل و نقل در فارس اشاره كرد و گفت: فارغ از اعتصاب كاميونداران، اين كارخانه با معضل سيستم حمل و نقل رو به رو است و از 134 هزار و 500 تن سيمان توليدي فقط 54 هزار تن آن بارگيري شده است.
وي بيان كرد: مابقي سيمان توليدي در فضاي باز كارخانه روي زمين مانده است و چنانچه بارگيري نشود با اولين بارندگي همگي تبديل به ضايعات شده و ثروت ملي را هدر ميدهد.
پوركريم افزايش 40 درصدي هزينه بستهبندي سيمان را مورد اشاره قرارداد و گفت: اين افزايش قيمت در شرايطي رخ داده كه كارخانجات سيمان حق افزايش قيمت ندارند و اميدوارم سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان حمايت از حقوق مصرفكنندگان فكري به حال تعديل قيمت نمايند.
منابع آبي شهرك صنعتي بزرگ شيراز، يك چهارم نياز هم نيست
در ادامه اين جلسه جواد باصري، مديرعامل شركت خدماتي شهرك صنعتي بزرگ شيراز به مسئله كمبود آب در اين شهرك اشاره كرد و گفت: در حال حاضر تنها يك چهارم انشعابات واگذار شده، آب در شهرك صنعتي وجود دارد و اگر قرار باشد تمامي كارخانجات مستقر در اين شهرك صنعتي با ظرفيت واقعي خود فعاليت كنند به هيچ عنوان پاسخگوي نياز نخواهيم بود.
وي بيان كرد: همين ميزان اندك آب نيز، آب شور و تلخي است كه از كشاورزان خريداري ميشود در حقيقت كشاورزان كشت و زرع نميكنند و سهميه آب آنها به اين حوزه تزريق ميگردد.
باصري گفت: گرچه جلوي واگذاري انشعابات گرفته شده اما باز هم نيازمند راهكارهاي كلانتر هستيم.
واحدهاي معدني به سمت تعطيلي ميروند
شرافت، مديرعامل خانه معدن فارس نيز طي سخناني به نياز معادن به ارز اشاره كرد و گفت: اگر فكر عاجلي براي اين وضعيت نشود، معادن كارخانجات فرآوردههاي معدني به سمت تعطيلي ميروند. وي گفت: علاوه بر تأمين ارز براي خريداري ماشينآلات سنگين معدني به ارز براي واردات قطعات اين ماشينآلات هم نياز داريم. وي با تأكيد بر لزوم بازنگري در قيمت مواد معدني گفت: از ديگر مشكلات اين حوزه، معضل حمل و نقل است كه بايد فكري به حال ماشينهاي سنگين و كاميونهايي براي حمل مرتب و مستمر مواد معدني گردد.
همچنين صادقي از مديران انجمن بتن آماده فارس در اين جلسه به صدور بيرويه پروانه توليد بتن آماده اعتراض كرد و گفت: صدور بيرويه پروانهها، تمامي معادلات اين صنعت را دچار چالش كرده است.
وي در ادامه، خواستار تخصيص سهميه لاستيك به خودروهاي سنگين درون شهري شد و گفت: در حال حاضر لاستيك فقط به خودروهاي سنگين برون شهري اختصاص يافته است.
3برابر شدن هزينه حمل مواد معدني، يك مشكل جدي
اسماعيلي، مدير معدن و واحد فرآوري سرمه نيز طي سخناني به برخي موانع دولتي اشاره كرد و گفت: بايد از اين مشكلات به عنوان تحريمهاي داخلي ياد كرد. متاسفانه تجهيزات اين واحد معدني مدتهاست ترخيص نميشود و اگر فكري به حال آن نگردد، معدن سرمه تا يك ماه آينده تعطيل
ميشود.
وي با بيان اين كه 100 درصد توليدات اين معدن و واحد فرآوري آن صادراتي است، ادامه داد: هزينه حمل مواد فرآوري شده 3 برابر گرديده و اين واحد معدني با معضل عدم تخصيص آب مواجه است و علاوه بر آن زمانبري در تخصيص زمين طرح توسعه واحد مذكور را دچار مشكل كرده است.
حميد دانشور از معدنكاران استان نيز به مشكلات هزينه بالاي قطعات ماشينآلات معدني، تأمين زمين از منابع طبيعي و معضلات تهديدآميزي كه روستاييان در برابر توسعه معدني ايجاد ميكنند اشاره كرد و خواستار چاره انديشي مسئولان براي اين مشكلات شد.
قاچاق معكوس، مواد اوليه كارخانجات خوراك دام را از كشور خارج كرد
عبودي، مديرعامل خوراك دام بيضا عدم امكان هدفگذاري صنعتي را بزرگترين مشكل صنعتگران برشمرد و گفت: شرايط حاكم بر اقتصاد، صنعتگران را خسته كرده و روحيه كار و تلاش را از آنها گرفته است.
وي گفت: توليدكنندگان خوراك دام با ناياب شدن مواد اوليه مواجه هستند و متأسفانه به دليل افزايش نرخ ارز، روند قاچاق برعكس شده و مواد اوليه توليد خوراك دام به خارج از كشور قاچاق ميشود.
وي اعتصاب كاميونداران را از ديگر معضلاتي برشمرد كه باعث شده خوراك دام توليدي به موقع به دست پرورش دهندگان دام، طيور و آبزيان نرسد.
از 28كارخانه ايزوگام فارس 25 كارخانه تعطيل شد
دانشور از فعالان توليد ايزوگام نيز در اين جلسه گفت: در فارس 28 واحد توليد قير فعال بود كه در حال حاضر تنها 3 واحد آن باقي مانده كه اين 3 واحد نيز به صورت نصفه نيمه فعالند و احتمالا تا دو ماه ديگر تعطيل ميشوند.
وي مهمترين عامل در اين تعطيلي را مافياي قير و وضعيت نابسامان توزيع قير ذكر كرد.
بانكها اجازه ندهند واحدهاي راكد تعطيل شوند
استاندار فارس پس از سخنان صنعتگران گفت: فارغ از شعار بايد گفت اساس و بنيان هر اقتصادي مبتني بر فعاليت بخش خصوصي است و چنانچه بخش خصوصي ببيند مشكلي ندارد در پرداخت حقوق دولت از جمله عوارض، ماليات و بيمه پيش قدم ميشود. اسماعيل تبادار با تأكيد بر توجه بانكها به حمايت از بخش خصوصي گفت: بانكها اجازه ندهند واحدهاي راكد تعطيل شوند، با ادامه فعاليت بنگاههاي اقتصادي است كه بانكها به اصل و فرع طلبشان از وام گيرندگان ميرسند نه با تعطيلي آنها. وي با توصيه به بانكها براي حمايت بيشتر از صنايع بزرگ گفت: نبايد اجازه داد مشكلات واحدهاي توليدي هر سه يا 4 ماه يك بار مطرح شود و بعد از هم منتظر شقالقمر براي حل اين مشكلات بود، در برخي از مشكلات به دليل بروكراسيهاي بزرگ اداري، كاري از دست استانها ساخته نيست و بايد با وزارتخانهها و تصميمگيران كلان رايزني شود.
استاندار فارس با اين توصيه كه بانكها و دستگاههاي اجرايي با خانه صنعت و معدن در ارتباط باشند و براي حل مشكلات چاره انديشي كنند، افزود: هر اهمال و كوتاهي كه توقف و يا اخلالي در واحدهاي صنعتي و معدني استان ايجاد كند قابل بخشش نيست و مديران بايد پاسخگوي مشكلات موجود باشند.
تبادار تأكيد كرد: استانداري فارس آماده راه اندازي كارگروههاي تخصصي است حتي اگر اين كارگروه ها منجر به ايجاد تنها 4 شغل جديد شود.
وي با بيان اين كه تفاوتي ندارد كدام صنعتگر متعلق به كدام استان كشور است، افزود: آمادگي داريم از صنعتگرانی كه از هر گوشه ايران، فارس را براي سرمايهگذاري انتخاب كردهاند حمايت قاطع نماييم.
بارنامههاي صادره فقط 15درصد كاهش داشت
استاندار فارس در خصوص عمده مشكل صنعتگران و معدنكاران كه حمل و نقل بار را شامل ميشود، گفت: خوشبختانه عمده اين مشكل رفع شده و ظرف يكي دو روز آينده وضعيت به قبل باز خواهد گشت.
وي گفت: تا پيش از اعتصاب كاميونداران روزانه 6 هزار بارنامه صادر ميشد كه اين رقم هم اكنون 5 هزار و 200 بارنامه است و در حقيقت تنها 15 درصد كاهش صدور بارنامه داشتهايم.
وي با بيان اين كه عمده مشكلات پيش آمده مربوط به افرادي است كه در حوزه حمل و نقل فعال نيستند گفت: افراد زيادي بودند كه نه خودشان كاميون دارند و نه شغل آبا و اجدادیشان كاميونداري بوده است. اين افراد با اهداف ديگري در جادهها ميگشتند و به كاميونها سنگپراني مي كردند كه تعداد زيادي از آنها دستگير شده اند و مشخص شد اغراض ديگري داشتهاند.
مردم خودشان به بحران دامن ميزنند
تبادار با بيان اين كه هياهوهاي غيرواقعي، مشكلات را دوچندان ميكند افزود: مثلا وقتي زمزمه كمبود صابون به وجود ميآيد مردم به جاي اين كه دو عدد صابون مورد نيازشان را بخرند كيسه پاي قفسه صابون لوكس ميگذارند و همه را به تاراج ميبرند.
وي با بيان اين كه مردم ايران برخلاف ساير كشورها در چنين مواقعي صبر و حوصله به خرج نميدهند، افزود: در اعتصاب قبلي كاميونداران هم شاهد بلوا در پمپ بنزينها بوديم در حالي كه مصرف روزانه بنزين در شيراز 2 ميليون و 200 هزار ليتر بود اين رقم در آن زمان در يك روز به 5 ميليون و 700 هزار ليتر رسيد و بعد كه مردم ديدند هر چه سوختگيري ميكنند بنزين به اندازه تزريق ميشود كم كم آرام گرفتند و سوختگيري عادي شد.
وي تأكيد كرد: لازم است در وضعيتهاي اين چنيني مردم در كنار دولت قرار گرفته و اجازه دهند مشكلات به آرامي حل شود.
گفتني است در اين جلسه، مديركل امور مالياتي فارس و مديركل گمركات استان خبرهاي خوشي براي فعالان اقتصادي داشتند كه در شماره بعدي روزنامه «خبرجنوب» چاپ خواهد شد.